Hvad Er Pantone Farver? - Får Klar Og Kort Svar På Pantone

Skrevet d. 19. June 2020
Billede: Billede af GLady fra Pixabay

I denne artikel vil jeg komme ind på hvad der snakkes om, når man snakker om Pantone farver. Det er en hurtig guide til at forstå kort og klart om hvad pantone farver er.

Hvad er pantone farver?

Når man taler om Pantone farver, så taler man ofte om en farve specificeret i "Pantone Matching System" PMS det er en standardiseret og proprietær farve system som der bliver brugt af mange producenter og beskriver hvilken farve der er allokeret på PMS nr. 125 f.eks

Pantonefarver bliver ligeledes især brugt af grafik- og trykindustrien for at gøre det lettere at forstå farverne på tværs af leveringer.

PMS-systemet blev udviket i 1963 af firmaet Pantone Inc. Og s ådan som vi forstår det, så er det et slags Indeks der siden 2014 indeholder 1755 specialfarver som ikke bør kunne opnåes vie 4 farvetryk.

Virksomheder bruger især Pantone indekset til at have PRÆCIST samme farve overalt, du kender måske Starbucks, grøn, de bruger Pantone 3425 C og de ved, at hvis det er den farve de bruger, så er det samme levering de får, ligemeget hvem der laver det.

Det er imodsætning til WEB hvor farver kan se forskellige ud fra skærm til skærm, så kan vi ikke blot tillade os at leve efter print-filer eller lign, uden farvespecifikationer fra f.eks Pantone, hvis det skal være professionelt.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du utallige flotte mærker til din boligindretning som eksempelvis en flot Erik Jørgensen Sofa, eller en smuk vase fra Kähler.