Hvor Finder Man Sten Til At Male På

Skrevet d. 28. November 2020
Billede: Tilla Rebsdorf

Kunsten at finde malesten langs kysten

Kunsten at male på sten er blevet vældig populær, og de står rigtig mange steder, disse skønne sten, hvor kreative personer har leget med farver og udtryk og lavet lækre motiver. 

De helt rigtige sten til at male på finder du ved de danske strande. Her har de ligget siden de for millioner af år siden kom hertil med isen. Her er de blevet trillet og rullet rundt af havets bølger, slebet glatte af sandet og de andre sten, så de er blevet lækre og runde, og de findes i alle de forskellige størrelser, du kan ønske dig. Østvendte kyster er sædvanligvis rigtig gode, og der er kun en ting at gøre - bøje sig ned og samle op - og vælge. Det sidste kan vise sig at være rigtig svært. I sommers var vi en tur til Møns Klint, og aldrig før har jeg da set så mange fine sten. Turen tilbage op ad de mange trapper var da også med rigtig mange sten i lommerne. 

Det er ikke alle kyster, der har et godt lager af velegnede sten til at male små mariehøns eller katte på, og der er også strande, hvor du må kigge langt efter sten, som for eksempel på den næsten to kilometer brede sandstrand på Rømø. Her er ikke en sten. 

Så du skal til østkysten og finde sten, for her ligger de i tonsvis. Kun størrelsen, kreativiteten og fantasien sætter grænser for, om der skal laves små kloge ordsprog, farverige blomster eller får på græs. Eller små runde pytsten, lige til at have med i lommen, når du skal hen et sted, hvor det kan være nødvendigt at tøjle dine egne holdninger og meninger. Der ligger rigtig mange skønne motiver gemt i en sten.

Sidens tekst er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis bestille Smykker. Derfor er sidens tekst ikke upartisk.