Sjove Matematik Lege - Motiver Dine Elever

Skrevet d. 23. May 2022
Billede: Canva

Matematik kan både være svært og bøvlet, især når man starter med at lære det. Derfor kan det være en rigtig god ide at finde nogle alternative og sjove lege at lære matematik på. Står du med netop denne udfordring, så kan ud med fordel drage inspiration fra dette indlæg.

Vi har samlet nogle sjove lege, der både er motiverende, sjove og lærerige inden for matematik. Her er en række gode lege, der hjælper dine matematiske evner.

Sudoku

Sudoku skriver måske ikke ligefrem matematiske evner, plus og minus, men det er faktisk ikke tilfældet. Sudoku er en fantastisk måde at træne sin logiske evne på. Man lærer for eksempel om at udregne mængder, dele af mængder og endda komplementærmængder.

Bedst af alt, så er det sjovt og lærerigt. Perfekt til børn, der vil forbedre deres matematiske forståelse og evner.

500

500 er endnu et spil, du måske ikke anser som et matematikspil. Det er det ganske vidst heller ikke, men spillets indhold kræver, at man bruger de samme færdigheder. Det er enormt brugbart, når man skal lære at ligge sammen.

Butik

Rigtig mange børn elsker den klassiske leg, hvor man leger, at man styrer en butik. Hvor indviklet man ønsker at gøre det er op til den enkelte. Uanset hvad, så er det at lege butik rigtig godt til at lære basal regning som at trække til og fra.

Man kan oven i købet, hvis man har mod på det, arbejde lidt med, hvor meget varer koster at købe ind, hvor meget man tjener på hvert område, huslejer, løn osv.

Der er masser af muligheder for at gøre det simpelt og sjovt, samtidig med at man får forståelse for, hvordan matematik og forretning hænger unægteligt sammen.

Bom

Bom er en fantastisk leg til dig, der gerne vil blive bedre til tabellerne. Den er altså ideel til de børn, der både vil underholdes og lære simpel matematik.

Legen går ud på, at børn og voksne skiftes om at tælle. Hver gang man nævner et tal, der er med i den tabel, der er tale om, skal man sige bum i stedet for tallet.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, dette du lige læste. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis shoppe perlehalskæde. Derfor er dette du lige læste ikke upartisk.