Grøn Farvesymobilk - Det Betyder Farven Grøn

Skrevet d. 24. August 2020
Billede: Jumpstory

Hvis du synes, at du med det samme lægger mærke til grønne farver, så er du ikke helt ved siden af. Grøn er nemlig en af de farver, der er mest synligt for det menneskelige øje.

Det er måske ikke så overraskende, når man går nærmere ind på det, for grøn er ofte forbundet med frodige planter og natur. Det at kunne se den grønne farve har for mennesket i mange tusinde år været en stor hjælp til at finde mad.

Grøn - Naturens farve

Det er netop også derfor, at mange med det samme forbinder grøn med naturen. Selv i politik er den grønne farve blevet en synonym med natur og miljø. Der er i dag ligefrem tale om både grøn energi og en grøn politik.

Netop tilknytningen til naturen spiller også ind i de andre farvesymbolikker for den grønne farve. Grøn forbindes nemlig med både maskulinitet, ro, lykke, vitalitet, ungdom og vitalitet og frugtbarhed. Fællesnævneren i mange af tingene er netop det, som vi var inde på i forbindelse med menneskets evne til at finde føde. Nemlig at grøn står for en frugtbar natur og dermed danner grundlaget for de mange tilknyttede egenskaber, som man kan bygge derpå.

Den grønne farve symboliserer dog også andre ting i forskellige lande. I Irland er den grønne farve den nationale farve, hvor den ofte er forbundet med katolicisme.

Andre lande forbinder farven grøn med fare - det er ofte i tropiske lande, mens yderligere andre forbinder den med bestemte religioner eller utroskab.

I Danmark forbindes farven grøn også ofte med øl, da de danske ølflasker i mange år har været af grønt glas. 

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik i særklasse på deres store webshop, heriblandt produkter som et stereoanlæg, bluetooth høretelefoner, gaming keyboards samt meget, meget mere.