Japansk Farvesymbolik

Skrevet d. 04. May 2021
Billede: Pixabay, ivanovgood

Er du nysgerrig på, hvad nogle af farverne betyder i Japan eller generelt i den asiatiske kultur, så læs videre her og bliv klogere på den forskellige farvesymbolik.

Brun

Denne farve har faktisk ikke noget bestemt navn i Japan. Man beskriver mere farven med navne som te eller faldne blade har. Det er lidt sjovt at tænke på.

Gul

Farven gul er meget hellig i Asien og fik en betydning i Japan i 1357, da en kriger bar en gul krysantemum blomst. Det blev et symbol og løfte for mod.

Hvid

I Danmark bliver denne farve ofte forbundet med bryllyp og andre glædelige begivenheder. I Japan er det faktisk lige modsat. Den forbindes faktisk med død og sorg, specielt hvide nelliker bliver forbundet ekstra meget med død.

Derudover bliver den også forbundet med sørgedage.

Pink

Denne farve har en lidt anderledes betydning i Japan, end vi er vant til herhjemme. Den bliver faktisk forbundet med maskulinitet, fordi træerne, Sakura, som har pinke blomster, en gang om året blomstrer. Disse træer er med til at repræsentere de unge samurai-krigere, der er faldet i kamp.

Ovenstående farver er selvfølgelig bare eksempler på enkelte farver, hvor symbolikken er meget fast. Mange farver har ofte samme betydning i de samme lande. Der, hvor det mest skifter, er på de forskellige kontinenter.

Dette, du lige læste, er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, købe medaljon. Tusind tak for støtten, siger vi.