Orange Farvesymbolik - Det Betyder Farven

Skrevet d. 28. September 2020
Billede: Jumpstory

Orange... Farvel du automatisk forbinder med appelsinen på grund af frugtens farve. Udover forbindelsen til den søde frugt, hvad forbinder vi så den orange farvesymbolik med?

Hver farve har en lang række ting, som vi mennesker forbinder dem med. Det gælder også for den orange farve, der i nogle steder kan have samme betydning som gul og rød.

Orange er mere end bare appelsin

Orange er en varm farve, som både kan symbolisere mod, venlighed, munterhed, energi og spænding. Samtidig kan den også betyde balance, opmuntring og flamboyant.

Da orange ligger mellem gul og rød på farveskalaen, kan den også betyde advarsel, brand og fare. Netop placeringen imellem de to gør også, at orange kan betyde mindreværd og overlegenhed. Ja, kontrasterne er mange med orange.

I Irland har den orange farve stærke religiøst og politiske betydninger. Den orange farve er her tilknyttet de irske protestanter, mens den grønne farve mere er rettet imod de irske katolikker. Begge farver er repræsenteret i det irske flag.

Mens orange er en farve, der kan skabe konflikter i Irland, så er den i USA for det meste forbundet med græskar og halloween. Her kan den også betyde billige varer.

Vender vi blikket mod himlen, så er orange her især forbundet med planeten Mars og Merkur. Astrologer mener derudover, at orange er relateret til stjernetegnene tvilling og skorpion.

Mange mennesker forbinder dog orange med noget positivt og sundt, da de stærkeste relationer til farven kommer via appelsiner og gulerødder. 

Orange er en sekundær farve, der er blandet af de to grundfarver rød og gul. Det er også derfor, at mange forbinder orange med en mellemting af de to farver.

Vi siger tak for støtten

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for al deres støtter til dette indlæg. Find utallige smarte elektronik produkter som fx bluetooth headsets, en USB pladespiller, kabler i alle genre og meget mere på avXpertens webshop.