Hvad Er Kinesisk Farvesymbolik? Se Eksempler

Skrevet d. 03. March 2021
Billede: Pixabay

I denne artikel gennemgår vi de Kinesiske farves betydning og symboler. Der er nemlig stor forskel på, hvordan man opfatter farver i Kina kontra i Danmark. Læs med herunder:

Sort

Sort repræsenterer vand, og blev i gamle dage anset som værende kongernes farve. I dag er det dog en farve, der symboliserer ondskab og dårlige tider. Man må blandt andet ikke bære det til bryllupper og begravelser.

Hvid

Hvid er sorgens farve, og den bliver ofte brugt i forbindelse med død. Hvid bliver ofte brugt i forbindelse med begravelser.

Rød

Rød forbindes med ild, og er et symbol på held og glæde. Det er altså en overvejende glad og positiv farve, der bliver brugt over alt til det kinesiske nytår.

Blå

Blå repræsenterer træ, forår, udødelighed og fremgang. Det er altså en positiv farve, der varsler en masse gode ting.

Lilla

Lilla er en speciel farve, der altid har været nært forbundet med guddommelighed og udødelighed. Dette var både tilfædlet i oldtiden såvel som den dag i dag.

Grøn

Historisk set har farven grøn været forbundet med meget skam. Det var nemlig en farve, som man under Yuan Dynastiet tvang familiemedlemmer til en prostitueret til at bære. I dag forbindes den dog mere med økologi.