Hvilken Maling Til Gulv? Det Er Nemt At Male Gulvet

Skrevet d. 04. May 2020
Billede: Canva.com

Hos StormWerk elsker vi DIY (Do-It-Yourself) projekter. Man kan skabe så meget skønhed med smukke farver, men noget folk ofte glemmer er, at det faktisk kan være nemt, billigt og flot at male sit gulv.

Skal du enten male gulvet i stuen, garagen, værksteder eller gildesalen? Så har du måske stået og tænkt….

Hvilken maling til gulv? Det første du skal gøre er at købe noget maling, som passer til det gulv du vil male. Det passer ikke helt, fordi du skal også være afklaret med, at du højst sandsynlig ikke kan få dit gamle gulv tilbage. Du kan bruge PU-maling (polyurethan) både til trægulve og betongulv.

Så, hvis du vil give dit gamle slidte gulv et nyt liv, så kan du altså sagtens dette ved at finde en god gulvmaling. Vær opmærksom på, at det godt kan tage lang tid om at tørre, og husk ikke at male dig selv op i et hjørne. Ja, det lyder dumt, men det er altså sket for nogle bekendte. Det er en klassisk fejl.

Et nymalet gulv kan give en masse ekstra lys i rummet, og et ensfarvet gulv kan altså give en speciel stemning og atmosfære til et rum. Vi kan dog også godt lide et gammelt trægulv, men hvis du er afklaret med, at du ikke vil have et trægulv mere, kan du altså vælge at male det.

I nogle tilfælde kan man få det gamle trægulv frem ved at slibe gulvet, men dette skal du ikke regne med, hvis du vælger at male dit gulv.

Der er både fordele og ulemper ved at male sit gulv, men i det store hele er det altså nemt og billigt, og hvis du vil prøve nogle hurtigere resultater ved et gør-det-selv projekt, så anbefaler vi altså dette som en spændende løsning.

Er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? Det er helt op til dig, men de forskellige farver kan altså symbolisere en masse forskellige ting. Hvid er ofte at foretrække på grund af lyset, men hvis du virkelig vil prøve noget nyt og mere unikt, kan du jo prøve nogle lidt mere spændende farver.

Læs eventuelt om den klassiske farvesymbolik på vores artikel her: Farvesymbolik

Vi vil anbefale en PU maling til gulv, men du bør søge råd hos din maler forhandler inden du maler dit gulv. Det kommer nemlig an på, hvilket gulv du skal male.

Tak fordi du læste med.

Og TAK til Perlen Odense

Afslutningsvis vil vi gerne sende et tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort udarbejdelsen af dette indlæg til virkelighed. Perlen Odense er en smykkeforhandler, hvor mange kan finde et kæmpe udvalg af smykker. Kunne du tænke dig smykker med et strejf af emalje? Så tjek eventuelt deres udvalg af Enamel Copenhagen.