Hvornår Kan Man Male Udendørs?

Skrevet d. 11. September 2020
Billede: Jumpstory

Du er nødt til at tage højde for vejret, når du skal male udenfor. Malingen af stakittet, huset eller tilbygninger har i løbet af årene kostet mange feriedage og weekender for den danske befolkning, for du er nødt til at tage højde for vejret, når du skal male.

Det optimale vejr til at male i er tørvejr, hvor temperaturen er mellem 10 og 25 grader. Dertil kommer krav om moderat luftfugtighed og tørt træværk, for at du kan få malet ordentligt. 

Du skal male i sommerhalvåret

Kravet om at dit træværk skal være tørt, for at du maler det, indskrænker mulighederne en del, for du finder sjældent lange nok perioder med tørvejr i løbet af efteråret, vinteren eller den første tid af foråret til, at du kan male der.

Når du maler, skal du holde øje med vejrudsigten, for dit træværk skal kunne nå at tørre. Det gælder også i forhold til dug om natten og eventuel nattefrost. 

De fleste ender dermed med at male om sommeren, hvor solen står højt på himlen. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt, at du maler i direkte solskin, da solens stråler kan give en alt for varm overflade, hvilket kan få en negativ påvirkning på selve påføringen af malingen og dens tørretid. 

Du kan også male i perioder, hvor der ikke er tørvejr. Det kræver dog en afdækning af de områder, som du ønsker at male. Her kan du dække områderne af med for eksempel en presenning og lade det tørre, så du kan male det. Dog skal du være opmærksom på temperaturen, da den helst ikke må komme under de 10 grader, da den ellers kan påvirke malingens tørreevne og det samlede resultat.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af smarte gadgets, kabler og andet som fx en smart powerbank til opladning på de længere turer.