Hvordan Blander Man Farver? Sæt Dit Eget Præg På Tilværelsen

Skrevet d. 19. May 2020
Billede: Canva.com

Der findes uendelige af farver man kan lave, og vi kan slet ikke forstå, hvor mange farvenuancer der er. Man lærer ofte i en tidlig alder at blande farver i folkeskolen, men mange glemmer denne fantastiske og simple kunst igen.

Alle kan i princippet blande farver, men nogle er bare bedre til det end andre. Det første du skal tænke på, når du skal blande farver er de primære farver. De primære farver er blå, rød og gul.

Læs vores artikel om primære farver her » Hvad er primære farver

Her vil vi give et kort forklaring på, hvordan man kan blande nogle essentielle farver.

Hvordan blander man brun

Der er faktisk mange måder at blande en brun farve på. Hvis du kun har de primære farver, kan du først lave en grøn med gul og blå. Derefter kan du blande rød og grøn, som kan give en brun farve. Men denne kan man sagtens blandes med lidt sort og faktisk mange af de andre farver du har til rådighed.

Man kan lave utrolig mange nuancer af brun, og man kan justerer brun med mange af de andre farver.

Hvordan blander man lilla

Hvis man er nybegynder til at blande farver, vil jeg sige, at man skal være lidt mere forsigtig, hvis man vil blande en lilla end en brun. Man får en lilla ved at blande rød og blå, men hvis man bruger for mørke farver, kan den hurtigt blive lidt dyster.

Derfor kan man sagtens justerer med lidt hvid.

Hvordan blander man orange

Du blander orange med de to primære farver rød og gul. Orange kaldes derfor for en sekundær farve, ligesom grøn og lilla er.

Hvordan blander man grøn

Grøn er også en sekundær farve, der blandes ved at mixe grøn og gul. Ligesom de andre farver, kan man blande mange nuancer af de forskellige farver, men mange begår den fejl, at de bruger for meget af de mest dominerende farver i starten, og derfor kan det hurtigt blive meget mørk, hvis du ikke er forsigtig på eksempelvis paletten.

Desto mere du øver dig på at blande farver, desto mere harmoni kan du skabe, og dine sanser for at blande farver bliver kun bedre, hvis du træner.

Hos Stormwerk synes vi, at det er meget sjovere at have farver på vores vægge, malerier, møbler og andre ting, som vi selv har blandet. Hvis du selv blander farven, gør du dine værker mere unikke, og du kan bedre sætte dit eget præg på farven, modsat hvis du køber den færdig blandet.

Tak fordi du læste med og….